Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση όρεο
  • δείτε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ
  • Για τη γέμιση cheesecake
  • 500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
  • 500 γρ. πραλίνα φουντουκιού, πολύ καλά μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 2 πρέζες αλάτι
  • Για την γκανάς σοκολάτας
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
  • 200 γρ. σοκολάτα ημίγλυκης κουβερτούρας που λιώνει εύκολη, ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. μέλι 
  • Για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • τριμμένα μπισκότα ή καρύδια ή ροζέτες σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Φτιάχνετε το μείγμα βάσης σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, το αδειάζετε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 ή 25 εκ. και το απλώνετε ομοιόμορφα στη βάση της. Αφήνετε την μπισκοτένια βάση για 30 λ στο ψυγείο πριν προσθέσετε την γέμιση.
  2. Για τη γέμιση cheesecake: Χτυπάτε στο μίξερ, σε υψηλή ταχύτητα την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε και το μαλακό τυρί κρέμα (καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου) και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθεί πλήρως.
  3. Μόλις ενσωματωθεί το τυρί, σταματάτε αμέσως το χτύπημα με το μίξερ, προσθέτετε στο μείγμα την πραλίνα  και το αλάτι και ανακατεύετε με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο σοκολατένιο μείγμα.
  4. Ρίχνετε το μείγμα γέμισης πάνω στην φόρμα πάνω στην μπισκοτένια βάση, το στρώνετε ομοιόμορφα και ισιώνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα. Το βάζετε στο ψυγείο, για 20 λ περίπου αν έχετε χρόνο, αν όχι μέχρι να φτιάξετε την γκανάς.
  5. Για την γκανάς: Ψιλοκόβετε την σοκολάτα και την βάζετε σε ένα πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά,  κρέμα γάλακτος και μόλις φανούν οι πρώτες φουσκαλίτσες κοχλασμού την αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά και την αδειάζετε μέσα στο μπολ με την ψιλοκομμένη σοκολάτα. 
  6. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τα κομματάκια σοκολάτας και έχετε ένα εντελώς λείο σοκολατένιο ρευστό μείγμα. Μετά προσθέτετε το μέλι και το βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνετε ομοιόμορφα την γκανάς πάνω από τη γέμιση και βάζετε το γλυκό σας για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρετε. 
  7. Για την επικάλυψη: Προαιρετικά μπορείτε να διακοσμήσετε το cheesecake με τριμμένα μπισκότα ή τριμμένα καρύδια ή ροζέτες σαντιγί.

Πηγή