Υλικά συνταγής

  • Για την βάση Oreo
  • 2 ¾ (370 γρ.) μπισκότα Oreo, θρυμματισμένα σε ψίχουλα
  • 5 κ.σ. (70 γρ.) βούτυρο, λιωμένο
  • Για τη σοκολατένια γέμιση
  • 680 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. (1/2 φλ.) ζάχαρη
  • 3 κ.σ. κακάο σκόνη
  • 225 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα λιωμένη
  • 300 ml (1¼ φλ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 85 γρ. (3/4 φλ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Για την επικάλυψη
  • 240 ml (1 φλ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 60 γρ. (1/2 φλ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • φρέσκα φρούτα κομμένα σε κομμάτια, όπως φράουλες, σοκολάτα, τρούφα, ή σταγόνες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για την βάση Oreo: Θρυμματίζετε σε ψίχουλα τα μπισκότα Όρεο, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά. Αδειάζετε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση και προς τα πάνω στα τοιχώματα της φόρμας. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
  2. Για την σοκολατένια γέμιση: Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το μαλακό τυρί κρέμα, την ζάχαρη και το κακάο και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Μετά προσθέτετε και την λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  3. Σε άλλο καθαρό μπολ ρίχνετε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με καθαρό και στεγνό μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται” και να σχηματίζει σφιχτές κορυφές.
  4. Αδειάζετε σε 2 δόσεις την σαντιγί μέσα στο σοκολατένιο μείγμα τυριού και ανακατεύετε με μια μαρίζ με πολύ απαλές, αργές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 
  5. Αδειάζετε τη γέμιση πάνω στην μπισκοτένια βάση και την απλώνετε ομοιόμορφα, ισιώνοντας καλά την επιφάνειά της. Βάζετε το cheesecake στο ψυγείο για να σφίξει για τουλάχιστον 5-6 ώρες ιδανικά για μια ολόκληρη νύχτα. Μετά το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
  6. Για την επικάλυψη: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και το χτυπάτε, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί και σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
  7. Με κορνέ ζαχαροπλαστικής δημιουργείτε στην επιφάνεια του cheesecake ροζέτες με τη σαντιγί και διακοσμείτε με φρούτα, όπως φράουλες και με τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα σοκολάτας κ.λ.π. Αν δεν σερβίρετε αμέσως βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο όπου διατηρείτε για 3-4 ημέρες.

Πηγή