Cheesecake μαρμπρέ πανεύκολο

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση μπισκότου
  • 100 γρ. (3/4 φλ. τσαγιού) μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 190 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ ή 1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο (ΓΙΩΤΗΣ)
  • Για τη κρέμα cheesecake
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ (ΓΙΩΤΗΣ)
  • 500 ml γάλα
  • 200 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 100 γρ. Κουβερτούρα Γάλακτος
  • Για το γλάσο επικάλυψης
  • 100 γρ. (1/2 φλ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. Κουβερτούρα Γάλακτος 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση μπισκότου: Αν προμηθευτείτε μπισκότα Πτι Μπερ τα ψιλο-θρυμματίζετε σε μούλτι. Λιώνετε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο σε ένα κατσαρόλι, το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε και τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  2. Αδειάζετε το μπισκότο σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 26 εκ. και το στρώνετε ομοιόμορφα σε όλη βάση, πιέζοντάς το ελαφρά με ένα κουτάλι. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ
  3. Για τη κρέμα: Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα και τη λιώνετε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  4. Προσθέτετε στην έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής το τυρί κρέμα και συνεχίζετε το χτύπημα 1 λ ακόμα. Μοιράζετε την έτοιμη κρέμα cheesecake, σε 2 μπολ, σε 2 ίσα μέρη. Στo ένα μπολ με τη μισή κρέμα προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί πλήρως.
  5. Απλώνετε ομοιόμορφα τη κρέμα σοκολάτα πάνω από τη βάση μπισκότο και ισιώνετε την επιφάνειά της. Από πάνω στρώνετε την άσπρη κρέμα τσηζκέικ, ισιώνετε την επιφάνεια της τούρτας σας και τ βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.
  6. Για το γλάσο επικάλυψης: Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρόλι και τη ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να παίρνει βράση. Μόλις εμφανισθούν οι πρώτες “φουσκαλίτσες” κοχλασμού την αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα, χωρίς να την έχετε λιώσει.
  7. Την αφήνετε για 1 λ και μετά την ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Γλασάρετε τη τούρτα ξεκινώντας να ρίχνετε το γλάσο στο κέντρο της και κατευθύνοντάς το, με σχετικά γρήγορες κινήσεις, προς τα πλαϊνά με μια σπάτουλα. Βάζετε τη τούρτα σας στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο.

Πηγή