Cheesecake με ζελέ

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 1 ½ πακέτα μπισκότα τύπου Πτι Μπερ
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για το cheesecake:
  • 300 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλα ή κεράσι
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 45-36% λιπαρά, κρύα
  • Για το ζελέ επικάλυψης:
  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλα ή κεράσι
  • μερικά βύσσινα σε κομπόστα ή λίγο γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα, στο multi και τα μεταφέρετε σε μπολ. Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά. Τα τοποθετείτε στη βάση μιας στρογγυλής μέτριας φόρμας ή σε μέτριο πυρέξ και τα πιέζετε στη βάση, ισομερώς, με την ανάποδη ενός κουταλιού. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
  2. Για τo cheesecake: Σε ένα μικρό μπολ διαλύετε καλά το 1 φακελάκι σκόνη ζελέ με τη μισή ποσότητα ζεστού νερού από όσο λέει στις οδηγίες που βρίσκονται πάνω στο κουτί συσκευασίας του. Το αφήνετε στην άκρη. 
  3. Σε άλλο μέτριο μπολ, τοποθετείτε το μαλακό τυρί κρέμα και τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ ή σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε και το διαλυμένο ζελέ (χλιαρό) και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Στρώνετε καλά το μείγμα τυριού πάνω από τη μπισκοτένια βάση και το βάζετε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες ή μέχρι να πήξει καλά. 
  4. Για την επικάλυψη ζελέ: Παράλληλα ετοιμάζετε το δεύτερο φακελάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνετε στην άκρη να χλιαρίνει. Όταν βγάλετε το cheesecake ψυγείο ρίχνετε προσεκτικά το ζελέ πάνω στη κρέμα. Τοποθετείτε τα βύσσινα σε διάφορα και ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά το ζελέ. 

Πηγή