Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 500 γρ. μπισκότα digestive θρυμματισμένα
  • 220 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη κρέμα:
  • 600 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. morfat creamy (ή άλλη σαντιγί της προτίμησης σας)
  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες σε multi
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 4-5 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  • λίγη επιπλέον σαντιγί για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε 1 τετράγωνο τσέρκι με διαστάσεις 30×30 εκ. σε μια τετράγωνη πιατέλα. Εναλλακτικά στρώνετε λαδόκολλα σε ένα αντίστοιχο ταψάκι.
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα, τα βάζετε σε μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Απλώνετε το μείγμα στο πάτο τους σκεύους σας και πιέζετε με την ανάποδη ενός κουταλιού ώστε να στρωθεί ισομερώς σε όλη τη βάση.
  3. Για τη κρέμα: Χτυπάτε με το μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα, το morfat creamy να αφρατέψει. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγη ώρα ακόμα.
  4. Σε δεύτερο μπολ χτυπάτε το τυρί κρέμα μαζί με την άχνη ζάχαρη. Ενώνετε τα δύο μείγματα, προσθέτετε και τις μπανάνες και τα χτυπάτε όλα μαζί καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα. Ρίχνετε τέλος το κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάτε λίγο ακόμα να ενσωματωθεί. 
  5. Αδειάζετε τη κρέμα πάνω από τη βάση και βάζετε το το cheesecake στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον να δέσει (ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ). Όταν πρόκειται να σερβίρετε, το χαράζετε σε 24 ορθογώνια κομμάτια και διακοσμείτε καθένα από αυτά με λίγη σαντιγί.

Πηγή