[*][**][*]

Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο
  • 300 γρ. μπισκότα Digestive ή Μπισκότα με βρώμη [*]
  • 8 πολύ ώριμες μπανάνες (να μην έχουν μαυρίσει)
  • 500 γρ. τυρί κρέμα light
  • 225 γρ. καραμελωμένο γάλα έτοιμο εμπορίου ή φτιάξτε το δικό σας συνταγή εδώ
  • λίγο ελαιόλαδο

[*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λαδώνετε τη βάση και τα τοιχώματα μιας φόρμας με αποσπώμενη βάση 20 εκ., την στρώνετε με χαρτί ψησίματος και το λαδώνετε και αυτό. Ψιλοκόβετε τα 50 γρ. από την μαύρη σοκολάτα και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά και φροντίζοντας το νερό που θα πρέπει να σιγοβράζει στην κατσαρόλα μα μην ακουμπά στο σκεύος με την σοκολάτα.
  2. Σπάτε τα μπισκότα σε κομμάτια, τα ρίχνετε σε μπλέντερ ή σε μούλτι μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα χτυπάτε μέχρι να θρυμματιστούν τα μπισκότα και ομογενοποιηθούν με το λάδι. Μετά ρίχνετε και την λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Αδειάζετε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα και το στρώνετε ομοιόμορφα σε όλη την βάση της, πιέζοντάς τη ελαφρώς προς τα κάτω με την ανάποδη ενός κουταλιού προκειμένου να έχετε μια βάση πάχους 1 εκ.
  4. Καθαρίζετε τις μπανάνες, τις κόβετε σε χοντρές φέτες, τις ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με το τυρί κρέμα και το καραμελωμένο γάλα και τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να έχετε ένα λείο ομογενοποιημένο μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα στην φόρμα πάνω από την βάση μπισκότου και την απλώνετε ομοιόμορφα.
  5. Βάζετε το cheesecace σας στην κατάψυξη για ένα ολόκληρο βράδυ ή μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Το βγάζετε από την κατάψυξη 2 περίπου ώρες, ή όταν η υφή του θα σας επιτρέπει να το κόψετε σε φέτες, πριν το σερβίρετε.
  6. Πριν το σερβίρετε “περνάτε” ένα μαχαίρι ανάμεσα στο γλυκό και τα τοιχώματα της φόρμας περιμετρικά και το ξεφορμάρετε. Ξυρίζετε [**] ή τρίβετε στο ψιλό του τρίφτη την υπόλοιπη σοκολάτα, διακοσμείτε το Cheesecake σας και καλή σας απόλαυση!

[*][*]Πηγή