Υλικά συνταγής
- 18 βερίκοκα μεσαίου μεγέθους
- 2 μεγάλα αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική + λίγο επιπλέον για πασπάλισμα του πυρέξ
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 ml γάλα
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- ζάχαρη άχνη και κανέλα σκόνη για πασπάλισμα του γλυκού (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Λαδώνετε το πάτο και τα τοιχώματα ενός μέτρια πυρέξ (20×30 εκ. περίπου) και το πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη.
- Πλένετε τα βερίκοκα, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια (προαιρετικά μπορείτε πρώτα να καθαρίσετε τις φλούδες τους). Τα στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση του πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο.
- Στο κάδο του μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάτε τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά, το αλεύρι, το γάλα, το κονιάκ, τη βανίλια, τη κανέλα και το αλάτι και συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνετε ισομερώς το μείγμα στο πυρέξ πάνω από τα βερίκοκα, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε το γλυκό σας στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του. Το αφαιρείτε από το φούρνο και μόλις κρυώσει το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε πασπαλισμένο με extra ζάχαρη και κανέλα.