Zυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα με κολοκυθάκια


Υλικά 4 μεγάλα κολοκυθάκια, χοντροτριμμένα 500 γρ. ζυμαρικά 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 1/2 κ. γλ. αλάτι, μοιρασμένο 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 3 1/4 φλ. τσαγιού νερό 180 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο Το χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια Εκτέλεση Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε τα κολοκυθάκια, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να αποβάλλουν τα υγρά τους, να μαγειρευτούν τα υγρά και να καραμελώσουν και να γίνουν σαν μαρμελάδα, με κρεμώδη υφή, 10 έως 12 λεπτά. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέστε 3 1/4 φλιτζάνια νερό και αφήστε το να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Αλατίστε το νερό με το υπόλοιπο 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μόλις βράσει το νερό, προσθέστε τα ζυμαρικά και το τυρί κρέμα και χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν al dente και τα υγρά να μειωθούν και να γίνουν […]Πηγή