Φτιάξτε σπιτικά παραδοσιακά τσουρέκια


Υλικά Για τη ζύμη 24 γρ. ξηρή μαγιά 110 γρ. χλιαρό νερό 3 γρ. αλεσμένη μαστίχα 10 γρ. αλεσμένο μαχλέπι 135 γρ. βούτυρο, από αγελαδινό γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου 230 γρ. ζάχαρη 150 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου 4 μέτρια αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου 870 γρ. αλεύρι λευκό Ξύσμα από 1 πορτοκάλι Για γαρνιτούρα: 1 αυγό,  1 κ. σ. νερό, φέτες αμυγδάλου Εκτέλεση Προσθέστε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, μια πρέζα ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατέψτε. Τυλίξτε καλά με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στην άκρη για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι η μαγιά να αρχίσει να φουσκώνει. Το νερό πρέπει να έχει την ίδια θερμοκρασία με το δάχτυλό σας, γι’ αυτό ελέγξτε το βάζοντας το δάχτυλό σας μέσα -δεν πρέπει να αισθάνεστε διαφορά θερμοκρασίας. Χρησιμοποιήστε ένα γουδοχέρι ή ένα μπλέντερ για να αλέσετε το μαστίχα και το μαχλέπι, μαζί με μια πρέζα ζάχαρη και αφήστε τα στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα. […]Πηγή